Formodet flugtbilist i video: Jeg er kendt som vanvidsbilist

Politibetjent er i kritisk tilstand efter påkørsel i Aarhus V. Bilist stak af fra stedet og er på fri fod.

Politiet undersøger mistænkeligt forhold på Energivej i Ballerup tirsdag den 16. marts 2021. Angiveligt er der blevet kastet molotovcocktails mod centret på Energivej, lyder det fra Københavns Vestegns Politi tirsdag. - Politiet tager situationen meget alvorligt, hedder det i meddelelsen fra politiet om sagen. Da personalet mødte op på arbejde tirsdag morgen, opdagede de glasskår og sod på jorden. Derfor blev politiet kaldt ud, og i første omgang blev det oplyst, at man var ude til et såkaldt mistænkeligt forhold. (Foto: Emil Helms/Scanpix 2021) Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natten til lørdag har Østjyllands Politi søgt intensivt - blandt andet med hjælp fra helikoptere - efter 20-årige Mohamad Tarek Younes, som menes at have påkørt en politibetjent fredag aften i det vestlige Aarhus.

Trods eftersøgningen og mange henvendelser fra borgere er det lørdag formiddag endnu ikke lykkedes politiet at finde manden.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Offeret for påkørslen - en 31-årig politibetjent - er i kritisk tilstand.

En mand, der er identisk med Mohamad Tarek Younes, udtalte sig i januar til TV2 Østjylland i forbindelse med et tv-indslag om vanvidsbilisme i Aarhus Vest.

I indslaget oplyses det, at politiet vil sætte kameraer op i udvalgte vejkryds for at registrere bilister, der kører over for rødt.

»Jeg kører selv meget hasarderet. Jeg er kendt som vanvidsbilisten her rundt omkring,« lød det fra den unge bilist, som tv-stationen havde mødt på en tankstation i Aarhus Vest.

»Jeg kører over for rødt hele tiden. Det er ikke, fordi en rød lygte skal forhindre mig i at køre over. Hvis der er frit, så kører jeg jo bare.«

Påkørslen fredag aften skete i krydset Silkeborgvej/Åby Ringvej i Åbyhøj.

I en skriftlig kommentar til Ritzau udtrykker justitsminister Nick Hækkerup (S) sin forfærdelse over hændelsen.

»Jeg er forfærdet over at høre, at en ung betjent er blevet påkørt.«

»Endnu engang er et menneskes liv sat på spil af en ussel flugtbilist, og denne gang har det ramt en politibetjent i tjeneste - et af de mennesker, som hver dag går på arbejde for at passe på os alle.«

»Jeg håber snart, at politiet får fat på ham (flugtbilisten, red.), så han kan blive stillet til ansvar for sine handlinger. Mine tanker går til betjenten og hans nærmeste,« udtaler justitsministeren.

Østjyllands Politi fortsætter eftersøgningen lørdag og vil stadig gerne høre fra borgere, der måtte vide, hvor Mohamad Tarek Younes befinder sig.

Han beskrives af politiet som 185 centimeter høj, muskuløs af bygning, mørk i huden og med sort mellemlangt hår og skæg.

Desuden leder politiet efter 19-årige Annas Ismail Sadik, som menes at have været passager i bilen i forbindelse med påkørslen, fortæller politiinspektør Gert Bisgaard i en pressemeddelelse.

»Det er desværre ikke lykkedes at få kontakt til ham, og derfor beder vi nu offentligheden om hjælp til at finde frem til ham, da det kan være af væsentlig betydning for vores videre efterforskning,« siger han.

Østjyllands Politi har offentliggjort billeder af både den formodede flugtbilist samt af passageren.

Politiet har gennem længere tid haft et særligt fokus på trafikken i det vestlige Aarhus på grund af flere alvorlige ulykker, hvor bilister er kørt over for rødt.

/ritzau/