Formodet Brønshøj-jihadist er blandt de anholdte

En 28-årig mand, som Berlingske beskrev for to uger siden, er blandt de seks, der blev anholdt i en større PET-operation torsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

JERUSALEM: På det lækkede dokument fra Islamisk Stat står hans navn, krigernavn og navnet på hans mor på de tre første linjer.

Den 28-årige tidligere, formodede danske IS-jihadist fra Brønshøj, hvis navn optræder på et af de 22.000 nyligt lækkede IS-dokumenter, er, ifølge uafhængige kilder, som Berlingske har talt med, en af de seks personer, der i løbet af torsdag er blevet arresteret - fire af dem for at lade sig hverve af Islamisk Stat.

I dokumentet, som Berlingske offentliggjorde den 25. marts fremgår det, at den formodede jihadist fra Brønshøj meldte sig til Islamisk Stat som mukatil, der er det arabiske ord for "kriger".

Det fremgår også af dokumentet, at han ikke har nogen tidligere erfaring med jihad, og at han kun har en smule kendskab til sharia. Ifølge eget udsagn arbejdede han i en børnehave, inden han sluttede sig til Islamisk Stat.

Både den formodede Brønshøj-jihadists fødselsdato og telefonnummer fremgår af dokumentet. Berlingske har tidligere været i kontakt med den anholdte og er bekendt med hans bopæl og familiestatus. Han var dengang ikke interesseret i at tale om det lækkede IS-dokuments indhold. Ifølge kilder, Berlingske har talt med, har den formodede Brønshøj-jihadist været tilknyttet banden Loyal To Familia. I foråret 2013 blev han i løbet af meget kort tid religiøs, og ankom ifølge det lækkede IS-dokument til Syrien via byen Azaz den 1. juli samme år.

I dokumentet er Abu Hafs al-Pakistani nævnt som Brønshøj-mandens hverver og den person, der skaffede adgang til det syriske jihadmiljø. Abu Hafs al-Pakistani er det krigernavn, som dansk-pakistaneren Shiraz Tariq brugte indtil sin død i 2013. Ifølge de lækkede IS-dokumenter, hjalp Abu Hafs al-Pakistani, flere af de danske jihadister med at få adgang til Islamisk Stat.

En anden af de seks personer, der blev anholdt torsdag, optræder også i de lækkede IS-dokumenter, som Berlingske har fået adgang til via den syriske medieorganisation Zaman al-Wasl. Der er tale om en 21-årig person fra Ishøj.