Formand tavs om indbrud i Skattesagskommissionen

Formanden for Skattesagskommissionen vil ikke udtale sig om et indbrud, hvor »personfølsomme oplysninger« i Helle Thorning-Schmidts skattesag blev stjålet fra kommissionen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skattekommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen, er yderst fåmælt i sagen om det indbrud, der i sidste måned ramte kommissionen.

Her blev der ifølge Radio24syv stjålet to computere og USB-stik med »personfølsomme oplysninger«.

»Jeg har ingen kommentarer til Radio24syvs oplysninger. Det skyldes ikke, at jeg vil undgå at besvare eventuelle kritiske spørgsmål. Jeg er normalt parat til at hjælpe journalister med oplysninger, men det gælder altså ikke i den foreliggende situation,« siger han i en skriftlig kommentar.

Skattesagskommissionen forsøger at opklare, hvordan Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mands personlige skattepapirer blev lækket til BT, ligesom den skal forsøge at give svar på, om der er personer i embedsværket eller på det politiske plan, der har misbrugt deres magt til at få statsministerparret i fedtefadet.

Hvorvidt de personfølsomme oplysninger, der angiveligt er stjålet, vedrører Helle Thorning-Schmidt og manden Stephen Kinnock, står ikke klart. Kommissionen har adgang til fortrolig oplysninger om parrets økonomi og skat, men der er ikke noget, der tyder på, at der ligger et politisk motiv bag indbruddet, vurderer Midt- og Vestjyllands Politi.

»Det skal understreges, at på nuværende tidspunkt er der intet i Midt- og Vestjyllands Politis efterforskning af sagen, der underbygger denne påstand,« udtaler politiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen men oplyser, at to personer er sigtet for indbruddet hos Skattesagskommissionen. Det fandt sted 14. august eller før, fremgår det af politiets oplysninger om sagen. Den 14. august anholdt betjente de sigtede i Viborg efter et indbrud i en lokal forretning. Efterforskningen gav indikationer på, at de to personer stod bag flere andre indbrud, herunder det hos Skattesagskommissionen. Politiet leder ifølge Radio24syv efter flere gerningsmænd.