Forligsinstitutionen retter forkert strejkedato

En skrivebordfejl i Forligsinstitutionen har fået de fleste danske medier til at gengive en forkert dato for, hvornår generalstrejke begynder, hvis der ikke indgås en overenskomstaftale.

Danmark vil blive ramt af strejke den 6. maj, hvis de offentligt ansatte og deres arbejdsgiver i staten, regionerne og kommunerne ikke når til enighed om en aftale. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Danmark vil blive ramt af strejke den 6. maj, hvis de offentligt ansatte og deres arbejdsgiver i staten, regionerne og kommunerne ikke når til enighed om en aftale. Det er to dage tidligere end den dato, der først blev meldt ud.

Den forkerte dato fremgik af et brev, Forligsinstitutionen havde formuleret ovenpå nattens lange forhandlinger, der endte med, at forligsmanden udsatte strejke og lockout med to uger.

»Det var en fejl, som vi selvfølgelig beklager. Og alle dem, der har fået brevet tilsendt, får det nu tilsendt igen med den nye dato,« siger Birgitte Kjelgaard Andersen, der er ledende sekretær i Forligsinstitutionen til DR.

Datoen for en eventuel lockout var dog rigtig, og det er således fortsat den 12. maj, man skal sætte lockout-kryds i kalenderen. Traditionen tro vil der dermed være seks dage mellem tidspunktet for strejke og lockout.

Parterne skal igen møde til forhandlinger i »forligsen« fredag morgen kl 10.00.

Forhandlingerne løber i 14 dage fra udløbet af sidste aftalefrist, som var tirsdag kl 23.59. Forligsmanden har dog ikke mulighed for at udskyde forhandlingerne igen.

Dermed ligger den endelige frist for at underskrive en aftale i »forligsen« på den historisk symbolske dag 1. maj, også kendt som arbejdernes internationale kampdag.