Forlag: Bogsag er gået amok

Forlaget bag Thomas Rathsacks bog "Jæger - i krig med eliten" er overrasket over forsvarets voldsomme fremfærd. Sagen er gået amok, siger kreativ direktør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi er kommet til at trykke på en knap, vi ikke skulle trykke på.

Sådan lyder det fra kreativ direktør i ArtPeople Jakob Kvist, da han torsdag eftermiddag kom ud fra fogedsagen om den omstridte bog "Jæger - i krig med eliten". Det er ArtPeoples forlag Peoples Press, der vil udgive bogen.

Sagen foregår for dobbeltlukkede døre, så Jakob Kvist kan ikke fortælle, hvad der er blevet sagt ved retsmødet. Men han er overrasket over, at sagen overhovedet er kommet så vidt.

- Det er kommet bag på mig, at det skal gå så meget af amok, siger Jakob Kvist.

Han valgte at forlade retsmødet, før forsvaret fortalte, hvilke dele af bogen der er problematiske i forhold til soldaternes sikkerhed. Det sker, ifølge ham selv, for, at han fortsat har mulighed for at udtale sig i sagen.

Sagens hovedperson, forfatteren Thomas Rathsack, forlod retsmødet efter at have vidnet. Han havde ingen kommentarer til den ventende presse. Ifølge Jakob Kvist er Rathsack påvirket af sagen "men han står op endnu".

Jakob Kvist afviser, at forlaget skulle bære ansvaret for, at parterne er endt i retten. Tværtimod er forsvaret gået fra at kræve enkelte dele af bogen ændret til at ville forbyde hele bogen, og det har umuliggjort forhandlingerne.

- Ved det første møde med os i sidste uge sagde forsvaret, at det kun var enkelte bidder i bogen, der var problematiske, men de ville ikke sige hvilke. Ved mødet om fredagen var det store dele af bogen, og om mandagen var det pludselig hele bogen, der ikke kunne udgives. Nu står vi i en absurd situation, hvor Politiken har udgivet bogen, og den kan downloades på nettet. Alligevel vil forsvaret ikke have, at vi udgiver vores egen bog, siger Jakob Kvist

/ritzau/