Forhandlinger om akuttelefonen er brudt sammen

De praktiserende læger og Region Hovedstaden har afsluttet forhandlingerne om en ny akutordning.

Arkivfoto: Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Region Hovedstaden og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har opgivet af nå til enighed om en ny akutordning.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse lørdag, efter de to parter afsluttede flere måneders forhandlinger på et møde onsdag aften - uden et resultat.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes at nå til enighed. Hun understreger, at hun hurtigt vil indkalde partierne bag Akuttelefonen 1813 til at se på, hvilke løsninger der kan sættes i spil.

Ifølge PLO-formand Christian Freitag har begge parter været optaget af at finde en løsning til gavn for borgerne. Men parternes uenighed bunder i den helhedsløsning, som PLO har tilbudt regionen.

»Vi foreslog, at de praktiserende læger som samlet gruppe går ind og løfter den almenmedicinske del af opgaverne i regionens akutordning. På den måde fastholder vi en for os afgørende indflydelse på faglighed og organisation, og vi kan samtidigt løse de udfordringer, som 1813-ordningen står overfor,« siger Christian Freitag.

Men Sophie Hæstorp Andersen mener, at driften og ansvaret for Akuttelefonen med helhedsløsningen helt vil overgå til de praktiserende læger, og at man dermed vil skabe et system inde i systemet. Og det gavner ikke den enkelte borger, forklarer regionsrådsformanden i pressemeddelelsen:

»Flere systemer betyder flere faggrænser, mere besvær og større risiko for fejl. Jeg vil hellere nedbryde faggrænserne og gøre tingene enklere for borgerne og vores ansatte, ikke mere besværlige.«