"Forhåbentligt kan vi fejre nytår i et nyt hus"

En løsning på striden om et nyt ungdomshus ser ud til at være tættere på efter endnu et møde mellem Ritt Bjerregaard og de unge.

De unges repræsentant Ditte talte med pressen efter dagens møde med Ritt Bjerregaard. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver i øjeblikket arbejdet på en løsning med et kommunalt ejet hus og med Fonden Jagtvej 69 som tilsynsførende med huset.

”Tingene er blevet mere konkrete, og vi er enige om at Fonden kan være tilsynsmyndighed,” siger advokat Knud Foldschack. Fonden skal så føre de lovpligtige tilsyn på vilkår de unge kan acceptere.

De unges repræsentant Ditte smilede og var meget positiv efter mødet.
”Jeg er meget optimistisk. Forhåbentligt kan vi fejre nytår i et nyt hus,” siger Ditte fra Ungdomshuset.

Der er endnu ingen huse i spil, men fra kommunens side opfordres de unge til at komme med forslag til huse, både kommunale og ikke-kommunale.

Hverken Knud Foldschack eller Ditte vil komme med konkrete forslag til et hus.

”Vi er enige om, at alle muligheder skal i spil, ikke kun kommunale bygninger, men lige nu er det vigtigt, at vi ikke sætter grænser,” siger Knud Foldschack.

Inden mødet på fredag skal der udarbejdes en hensigtserklæring på baggrund af forslag fra både kommunen og de unges side. Både advokat Knud Foldschack og Ritt Bjerregaards pressechef Kasper Fogh håber på en snarlig løsning.