Foreningen Far vil nedlægge Ligebehandlingsnævnet

Afgørelsen om kvindeetagen på hotel Bella Sky er så bagatellignende, at Ligebehandlingsnævnet helt bør nedlægges, mener Foreningen Far.

20 hotelværelser forbeholdt kvinder er ikke lige så vigtige som fædres ret til barsel og forældremyndighed.

Sådan lyder det fra Foreningen Far på baggrund af fredagens afgørelse om, at kvindeetagen på Bella Sky Comwell på Amager er i strid med ligebehandlingsloven. Afgørelsen affødte en debat om en bagatelgrænse i Ligebehandlingsnævnet, men nu kommer Foreningen Far med et helt andet forslag:

»Vi vil have Ligebehandlingsnævnet nedlagt,« siger landsformand Jesper Lohse og uddyber:

»De sager, Ligebehandlingsnævnet har behandlet, har været bagatelsager. De gør hele den saglige og faktisk alvorlige side af ligestillingsdebatten fuldstændig til grin, og det er dybt bekymrende. Nævnet har slet ikke forstået, hvad der egentlig er de væsentlige ligebehandlingsdebatter i dag.«

Jesper Lohse sammenligner Bella Sky-afgørelsen med, at et børnehospital prioriterer at behandle hoste over en livsfarlig sygdom hos et barn.

Flere politikere foreslog på baggrund af afgørelsen en bagatelgrænse for sager, der skal behandles i Ligebehandlingsnævnet. Og Jesper Lohse synes, det er problematisk, når nævnet bruger tid og kræfter på sager om swingerklubber, frisørpriser og diskoteker, når Foreningen Far har medlemmer med større problemer, mener han.

»Vi har for eksempel ikke kunnet komme igennem med ti principsager, som har været klokkeklare, og som repræsenterer et sted mellem 10.000 og 100.000 børnesager. Det handler både om barsel og forældremyndighed, men det handler også om alvorlige sager, hvor barnets ve og vel er i fare. Vi har talt fuldstændig for døve øren i Ligebehandlingsnævnet, som i stedet bruger tid på den slags bagatelsager,« siger Jesper Lohse.