Foreningen Far: Vil al børnepost nå frem til begge forældre?

Ligestillingsministeren indskærper over for landets kommuner, at både mor og far har ret til post fra det offentlige om deres børn, også selvom de ikke bor sammen. Men Foreningen Far tvivler på, at al post reelt vil blive sendt til begge forældre.

Læs mere
Fold sammen

Det afføder en del spørgsmål og tvivl i Foreningen Far, når ligestillingsminister Manu Sareen (R) nu »indskærper« over for landets kommuner, at både mor og far har ret til beskeder fra det offentlige om de børn, de deler forældremyndigheden over, men ikke er sammen om mere.

Formand Jesper Lohse tvivler på, at indskærpelsen vil få al relevant post om børnene fra det offentlige til at tikke ind i begge forældres e-Boks.

»Jeg stoler ikke på det her endnu. Jeg tror, man taler forbi hinanden og tager nogle enkeltområder som for eksempel valg af skole, og så er det der, man sikrer det,« siger han og understreger, at Manu Sareen må være meget mere specifik, før kommunerne for alvor vil ændre praksis.

»Vi er nødt til at spørge ministeren, hvornår det kommer til at ske, hvordan det kommer til at ske, og om det gælder alle informationer omkring barnet. Det vigtige er jo, at det gælder alt, og at hele det offentlige Danmark anerkender, at et barn har to forældre og selvfølgelig sikrer, at alle informationer går automatisk ud til begge forældre,« lyder det fra Jesper Lohse.

Ministeren forklarer til Information, at begge forældre »selvfølgelig skal have mulighed for at udøve forældreskabet på lige fod«, og at det er kønsdiskrimination, når kun den ene for eksempel får besked fra kommunen om et tilbud i børnehaven.

Manu Sareen uddyber dog ikke, hvordan indskærpelsen skal sikre, at begge forældre modtager post fra det offentlige. Hans ministerium - Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold - oplyser, at der er løbende dialog mellem ministeren og Kommunernes Landsforening (KL), men har på nuværende tidspunkt heller ikke yderligere informationer om, hvordan dialogen konkret har udmøntet sig.

På Christiansborg får ligestillingsministeren dog ros for tiltaget fra Merete Riisager (LA), der er formand for Folketingets Ligestillingsudvalg. Hun påpeger dog samtidig, at indskærpelsen skal følges op af handling.

»Det er utilstedeligt, at særligt fædre ikke er blevet informeret om deres børns hverdag, hvilket i sidste ende går ud over børnene. Derfor er det godt, at ministeren nu tager hånd om det her problem, og jeg håber, at ministeren vil følge op på den her sag, så vi sikrer os, at fædrene rent faktisk får den post, de har krav på,« siger Merete Riisager.