Foreningen Far kalder fængsling glædelig

Det er glædeligt, at retten har valgt at fængsle en mor, som nægter sin tidligere mand adgang til at se deres fælles barn, mener Foreningen Far.

Fængslingen af en 35-årig præst, der nægter at lade sin tidligere mand se deres fælles barn, viser, at forældreansvarsloven virker, som den skal på det område.

Det mener Claes Ludvigsen, der er formand for Foreningen Far til Støtte for Børn og Forældre.

- Det er meget problematisk at konkludere, at der er noget galt med forældreansvarsloven ud fra denne sag. Det, der foregår, er samværschikane, og det er glædelige, at retten gør noget ved det og fængsler moderen, siger han.

Han fortæller, at foreningen har flere sager om året, hvor fædre chikaneres af mødre, der ikke vil lade faderen se barnet og i stedet gemmer det.

Claes Ludvigsen forstår ikke, at flere politikere og børneorganisationer ud fra den pågældende enkeltsag har konkluderet, at der er noget galt med loven, når retten har undersøgt påstandene om, at manden skulle være psykopat.

- Man kan altså ikke bare gemme et barn af vejen, når retten har taget stilling til, at faren skal have ret til at se det. Der er intet, der tyder på, at han er syg, ligesom der heller ikke er i mange andre sager, siger Claes Ludvigsen.

Han understreger, at Foreningen Far ikke arbejder for, at børn i skilsmissesager kun skal se faderen, men at der er foreningens mål, at barnet skal have kontakt til begge forældre.

Den 35-årige præst kan ifølge lovens fængsles i op til seks måneder, hvis hun fortsætter med at gemme barnet for faderen.

/ritzau/