Forening vil hjælpe Hjemmeværnet

Foreningen Nydansker er klar med en hjælpende hånd til Hjemmeværnet, så tørklæder kan blive en del af værnets uniformering.

Man skal ikke gøre det mere besværligt, end godt er. Det er holdningen hos Foreningen Nydansker, efter debatten om tørklæder i kombination med Hjemmeværnets uniformer begyndte i weekenden.

- Vi arbejder med virksomheder, som til daglig kæmper med at finde en løsning, så deres uniform kan kombineres med et tørklæde. Og det lykkes, når man har en pragmatisk tilgang til problemet. Det håber vi også, Hjemmeværnet har, og de er meget velkomne til at søge gode råd og vejledning hos os, siger Lotte Holck, seniorkonsulent i Foreningen Nydansker.

Ifølge Lotte Holck findes der mange gode eksempler på, at danske virksomheder har formået at finde en løsning mellem uniformer og tørklæder. Hun nævner blandt andre McDonalds, Danisco og Arla som virksomheder, der har kombineret uniform med tørklæde.

- Her er det lykkedes at finde en løsning, så tørklædet ikke påvirker produktionen på de pågældende virksomheder, og jeg tror på, at det også kan lykkes at finde en løsning, så man stadig er camoufleret i Hjemmeværnet, mens man bærer tørklæde, siger Lotte Holck.