Forening kræver strid om PET-bog behandlet i Højesteret

Danske Mediers bestyrelse har besluttet at træde ind i sagen om forbud mod bogen "Syv år for PET".

Arkivfoto:PET anmelder Jakob Scharf til politiet. Politiets Efterretningstjeneste anmelder tidligere PET-chef Jakob Scharf til Københavns Politi. Han kan have overtrådt tavshedspligt, lyder det. Arkivfoto: ARKIVFOTO. PET har forlangt og fået et fogedforbud mod udgivelse af bog om tidligere PET-chef Jakob Scharf. (se Ritzau) ARKIVFOTO 2009 af PET-chef Jakob Scharf- Se RB 27/12 2013 13.30. PET-sag mod svensker er ulovlig i Sverige. Det var ikke nogen tilfældighed, at amerikansk politi valgte at samarbejde med PET i en international våbensag. Højesteret skal nu bedømme forløbet. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

København. Et omstridt forbud mod at bringe indhold fra bogen "Syv år for PET" er så principielt, at landets øverste domstol bør granske sagen.

Det mener foreningen Danske Medier, der har besluttet sig for at træde ind i sagen som mandatar for JP/Politikens Hus. Det vil sige, at Danske Medier har fået fuldmagt til at handle på vegne af JP/Politikens Hus.

I første omgang var det en dommer i Københavns Byret, der en sen nat i oktober forbød JP/Politikens Hus at bringe indhold fra bogen.

Siden blåstemplede Østre Landsret afgørelsen.

Men ifølge Danske Medier, der er samlingspunkt for flere end 300 medievirksomheder, tager begge domstole fejl.

Derfor har foreningen nu indgivet ansøgning til Procesbevillingsnævnet om at få lov til at føre sagen til Højesteret.

Det sker først og fremmest med henvisning til, at kendelsen ifølge foreningen fejlagtigt retter sig mod mediehuset og ikke mod koncernens respektive aviser og deres redaktører.

- Redaktøransvaret er et grundlæggende princip i dansk medievirksomhed, siger Danske Mediers administrerende direktør, Ebbe Dal, i en pressemeddelelse.

- I en tid, hvor økonomiske og forretningsmæssige forhold medfører fusioner og opkøb af medievirksomheder, er det afgørende, at redaktøransvaret respekteres - også af myndighederne, siger han.

/ritzau/