Forening fjerner abort-kors

De 16.000 hvide kors som abort modstanderne fra foreningen Retten til Liv har sat op langs motorvejen E 45 ved Hedensted er efter Vejdirektoratets mening ulovlige. Man vil derfor skrive til ejenen af markerne og foringen og bede dem flytte de hvide kors. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

16.000 hvide kors, der symboliserer det årlige antal aborter, er lørdag eftermiddag ved at blive fjernet fra den mark ved motorvejen i Hedensted, hvor de har stået siden slutningen af september.

Foreningen Retten til Liv, der står bag markeringen, bebudede tidligere på ugen, at korsene ville blive fjernet, og lørdag eftermiddag er frivillige begyndt at læsse dem på traktorer og køre dem væk, oplyser Vejle Amts Folkeblad.

Vejdirektoratet har påbudt foreningen at fjerne korsene, men Retten til Liv nægter at anerkende påbuddet. Beslutningen om at fjerne dem skyldes da heller ikke Vejdirektoratets krav, understregede foreningen tidligere på ugen.

»Vi er stadig af den opfattelse, at ulovliggørelsen af marken bunder i politisk korrekthed, ikke i de faktuelle forhold,« lød det i en pressemeddelelse.

En del af de hvide kors skal nu stilles op ved Abortmindelunden i Vedersø.

BNB