Fordærvet oksekød i kølediske

Test af hakket oksekød viser, fem ud af ni supermarkeder sælger bakteriefyldt og småfordærvet kød. Der er også fejl i varedeklarationer og fedtprocenter.

Foto: Arkivfoto: Søren Steffen

Småfordærvet kød er et helt almindeligt syn i de danske kølediske, viser en test af hakket oksekød, som Eurofins Steins Laboratorium har lavet for Ekstra Bladet.
Fem ud af ni supermarkeder sælger kød, der indeholder 44 gange så mange bakterier, som myndighederne tillader.

Seniorforsker Tina Beck Hansen DTU Fødevareinstitut mener ikke, at supermarkederne bør sælge kødet.

- De høje tal er tegn på begyndende fordærv, og det er ikke i orden, siger hun.
Som om det ikke er nok, at kødet er halvfordærvet, viser testen oven i købet, at tre ud af ni pakker indeholder E. colibakterier, som stammer fra afføring.

Bakterierne skyldes dårlig hygiejne under slagtning og pakning af kødet.

Endelig viser testen, at seks ud af ni producenter snyder med fedtprocenten, og forbrugerne kan derfor ikke stole på, hvad deklarationen lover. Forbrugerrådet kritiserer og kalder det tankevækkende.

- Som forbruger skal man kunne stole på varedeklarationen, og det ligner en tanke, at alle seks pakker ligger over det lovede fedtindhold. Fedt er billigere end kød, siger Camilla Udsen, fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, til Ekstra Bladet.

/ritzau/