Forbund: Drop snak om myter Thor P

Finansminister Thor Pedersen (V) tilbydes nu løntal af Teknisk Landsforbund. Kæmpe forskelle for privat og offentlige ansatte, lyder det fra forbundsformand.

5300 kroner mindre i løn hver måned i forhold til kollegerne i det private. Sådan ser det ud for en del af Teknisk Landsforbunds offentligt ansatte medlemmer. Derfor kan finansminister Thor Pedersen (V) glemme al snak om myter i lønforskelle mellem offentligt og privat ansatte, lyder det fra forbundsformand Gita Grüning. Forbundet organiserer cirka 30.000 teknikere og designere, og lønstatistikken viser klare forskelle på størrelsen af lønchecken.

- Der er ingen myter. Vi har tallene. Generelt er forskellen på godt 2000 kroner om måneden for offentligt og privat ansatte. For audiologiassistenterne er det 5300 kroner hver måned. Det er bare én gruppe, ministeren burde se på, inden han går i medierne. Assistenterne tager høreprøver, som der er to års ventetid på i hele landet, siger Gita Grüning til Ritzau.

Fødevarekontrollanterne, der blandt andet giver sure og glade smiley'er til caféer og restauranter, kan få 3500 kroner mere hver måned ved at arbejde i det private.

/ritzau/