Forbrydelsen vinder pris foran Mad Men

DRs dramaserie modtager BAFTA-prisen i London for bedste udenlandske tv-serie.

Sofie Gråbøl her i rollen som Sarah Lund i DRs krimiserie "Forbrydelsen". Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR’s dramaserie "Forbrydelsen" er blevet hædret med den engelske BAFTA-pris for bedste udenlandske serie. Det skete i kategorien »Bedste internationale dramaserie« og foran bl.a. den populære serie »Mad Men«.

»Vi er meget stolte over, at "Forbrydelsen" har været i konkurrence med så store internationale produktioner og så kunne slå dem på målstregen. Det er en stor hæder til holdet bag serien og til DR, som turde satse på den i sin tid. "Forbrydelsen" er en modig og nyskabende serie, der tager sin tid og fordyber sig, og det er der nu sat pris på. Dejligt!,« siger producent Piv Bernth.

"Forbrydelsen", som på engelsk har titlen "The Killing" har fået nærmest kultstatus i Storbritannien, hvor den er kørt over TV-skærmene de seneste måneder. Mange hundrede tusinde seere har fulgt med i Sarah Lunds opklaring af mordet på Nanna Birk Larsen på tv-kanalen BBC4. Avisen The Times skrev rosende om serien og kaldte det »cool at være dansk«.

Seriens hovedforfatter Søren Sveistrup, den konceptuerende instruktør Birger Larsen, skuespiller Sofie Gråbøl og seriens producent Piv Bernth fra DR Fiktion, var til stede i London for at modtage prisen. BAFTA står for "The Philips British Academy Television Awards", og er briternes årlige kåring af TV-programmer.

DR vil efter planen sende en tredje omgang af "Forbrydelsen" i slutningen af 2012.