Forældres utilfredshed med lange skoledage stiger

Over halvdelen af forældrene til børn i folkeskolen er utilfredse med børnenes længere skoledage.

Langt flere forældre er utilfredse med de lange skoledage under skolereformen Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen

Da skolereformen med længere skoledage blev indført for lidt over et år siden, var de fleste forældre tilfredse med, at børnenes skoledage blev længere. Men i dag er 52 procent utilfredse eller meget utilfredse med de længere skoledage.

Det viser en rundspørge fra forældreforeningen Skole og Forældre, skriver Jyllands-Posten.

Foreningen stillede det samme spørgsmål til forældre tilbage i maj, og her var det kun 35 procent, der var utilfredse eller meget utilfredse med deres børns længere skoledage.

De seneste måneder har der været en del debat om, hvor længe folkeskoleeleverne er i skole, og en kortlægning fra Børne- og Undervisningsministeriet har vist, eleverne på en stor del af skolerne får senere fri, end der blev lagt op til med folkeskolereformen. Intentionen var, at de yngste skulle have fri klokken 14, elever på mellemtrinnet skulle have fri klokken 14.30 og elever fra 7. klasse og op skulle have fri klokken 15.

Formand for Skole og Forældre, Mette With Hagensen, mener, skolerne først og fremmest bør arbejde på at overholde disse tider.

»Budskabet er, at skolerne bliver nødt til at lægge skemaerne, så børnene ikke får for sent fri. Når det kan lade sig gøre på nogle skoler, burde det kunne lade sig gøre alle steder. De må sørge for, at der ikke er en times hul i skemaet midt på dagen, for der skal være tid til fritidsaktiviteter og til bare at være sig selv, når børnene kommer hjem fra skole,« siger hun til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen fra foreningen viser også, at 40 procent af forældrene er utilfredse med lektiecafeerne, 37 procent er utilfredse med bevægelse i skoledagen, og 29 procent er utilfredse med den understøttende undervisning.