Forældre tiltalt for incest og mishandling - men børn bor stadig hos dem

Mens et forældrepar fra Horsens står tiltalt for seksuelle overgreb, grov vold og mishandling af deres seks børn, bor to af børnene stadig hjemme.

Arkiv/modelfoto af pige der er ked af det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af meget alvorlige anklager mod et forældrepar fra en lille landsby uden for Horsens, så bor to af deres i alt seks børn stadig hjemme, mens sagen kører ved Byretten i Horsens.

Det bekræfter flere kilder både i og tæt på familien over for Radio24syv.

»Det er overraskende, men vi har set det flere gange,« siger Lisbeth Zornig Andersen, leder af Huset Zornig og tidligere formand for Børnerådet, til Radio24syv.

Horsens Kommune forsøgte at fjerne børnene fra hjemmet tilbage i 2012, men tabte sagen i Ankestyrelsen - og børnene blev derfor hjemgivet.

»Kommunerne forsøger måske at fjerne børnene, men forældrenes advokater er dygtige til at lave benspænd for kommunerne, fordi de ikke er juridisk tunge nok. Kommunerne laver simpelthen for mange fodfejl. Og det udnytter advokaterne,« siger Lisbeth Zornig Andersen.

Kim Rasmussen, leder af Børnehus Sjælland, som tager sig af børn, der har været udsat for seksuelle eller voldelige overgreb, bakker op:

»Nogle gange er det ikke muligt at anbringe børn uden for hjemmet, men så sætter kommunerne typisk ind med andre foranstaltninger, som skal sikre at børnene ikke bliver udsat for yderligere overgreb”, siger han til Radio24syv.

Ifølge anklageskriftet, som Radio24syv har fået indsigt i, skulle faderen i fem tilfælde have haft samleje med den ældste datter, som i dag er voksen. Ligesom han er anklaget for flere tilfælde af »anden seksuel omgang« med hende.

Anklagerne lyder desuden på både psykisk og fysisk vold mod alle børnene samt frihedsberøvelse og trusler med kniv.

Forældrene skulle desuden have tvunget børnene til at spise deres eget opkast.

I retten fremsættes anklagerne mod forældreparret udelukkende af den ældste datter og en af hendes yngre søstre. Anklagerne benægtes i dag af de fire øvrige søskende.