Forældre siger nej til eftersidninger

Flere eftersidninger får ikke styr på de urolige elever. Det siger forældre, efter minister har krævet mere disciplin og et opgør med den rummelige folkeskole.

En eftersidning eller tur på rektors kontor er ikke vejen til at få styr på de urolige børn i folkeskolen.

Det siger forældre, efter at undervisningsminister Bertel Haarder (V) har krævet mere disciplin, flere eftersidninger og mere holddeling i skolen, så de vanskelige børn ikke stjæler tiden og opmærksomheden fra andre børn.

- Når et barn er uroligt, er det tit et skrig om hjælp. Det kan hænge sammen med, at der ikke er givet ressourcer nok til, at barnet har fået en støttelærer. Det presser læreren og smitter af på hele undervisningen, og i den situation løser det ikke noget at give en eftersidning, siger Thomas Damkjær, formand for Skole og Samfund.

Men den udmelding er "dybt godnat", siger professor i specialundervisning Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Udgifterne til specialundervisning har aldrig været større og udgør i dag mindst 20 procent af folkeskolens samlede udgifter. Alligevel er antallet af børn med kontakt- og adfærdsproblemer steget 300 procent siden 1985.

Ifølge Niels Egelund ser Bertel Haarder rigtigt, når han vil gøre op med den rummelige folkeskole og manglen på disciplin i undervisningen.

Undervisningsministeren har opbakning fra Dansk Folkeparti, der mener, at øget disciplin vil genskabe respekten om lærerne og folkeskolen.

/ritzau/