Forældre på muslimsk friskole kontaktes af kommunen

Nord-Vest Privatskole på Tomsgårdsvej i det nordvestlige København er i overhængende fare for at miste sit statstilskud, efter det ministerielle tilsyn med de frie og private skoler er kommet i tvivl om skolens uafhængighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eleverne på den muslimske friskole Nord-Vest Privatskole kan fortsætte i folkeskolen, hvis den lukningstruede skole må dreje nøglen om.

Det skriver Københavns Kommune ifølge BT til forældre til skolens 160 elever, som har bopæl i Københavns Kommune.

»Vi skriver til dig for at fortælle om de muligheder, dit barn har for at blive optaget på en københavnsk folkeskole,« indledes brevet ifølge avisen.

»Det gør vi, fordi Nord-Vest Privatskole måske mister sit tilskud fra staten, og at skolen derfor muligvis vil lukke.«

I alt skal 237 elever finde en ny skole, hvis skolen lukkes.

I begyndelsen af september kunne Berlingske fortælle, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet i en såkaldt påtænkt afgørelse lagde op til, at Nord-Vest Privatskole skal miste dens statstilskud, der i 2016 beløb sig til 11,6 mio. kr.

Sagen om den omdiskuterede skole begyndte, da Berlingske tilbage i juni kunne afdække, at en svensk investor med direkte forbindelse til en verdensomspændende shiamuslimsk organisation købte Nord-Vest Privatskoles bygninger. Den tilsynsførende på skolen havde tidligere ytret bekymring for, at den nye investor i strid med loven ville påvirke skolens pædagogiske linje. Kort efter kunne Berlingske beskrive, at der var hold i bekymringerne. Skolens nye investor havde - ifølge en kilde med kendskab til forløbet -  fået ansat en overvågende konsulent på skolen.

Kort efter de første artikler aflagde tilsynet skolen et uanmeldt besøg, hvor tilsynets folk fandt undervisningsmateriale om jihad i et kopirum. Det er ligeledes kommet frem, at skolens viceskoleleder Taher Maanqi delte Hizbollah-relateret materiale på sin Facebook-profil. Sidenhen er skoleleder Søren Waast fratrådt sin stilling.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har endnu ikke truffet endelig afgørelse om, hvorvidt Nord-Vest Privatskole mister dens statstilskud.