Forældre nægter vanvittigt børnemisbrug

Sagen mod forældrepar fra Brønderslev, der er tiltalt for at vanrøgte og mishandle deres ni børn i ekstrem grad, er i gang i Nordjylland.

Et forældrepar blev sidste vinter anholdt og sigtet for grov vold mod deres i alt ni børn, ligesom der var seksuelle krænkelser af enkelte af børnene. Her ses huset, der ligger i Brønderslev Kommune, dagen før retssagen begynder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er voldsomme anklager, der til formiddag er blevet fremlagt i Retten i Hjørring, hvor den såkaldte Brønderslev-sag er gået i gang. Her sidder et forældrepar, en 41-årig mand og en 37-årig kvinde, tiltalt for at have mishandlet deres ni børn. De nægter sig begge skyldige.

Forældrene er blandt andet tiltalt for at have tvunget deres ældste datter til at spise dyreekskrementer, grave sin egen grav og fået hende til at rydde sne i tynde sko, så hun fik begyndende koldbrand i fødderne. Faren er også tiltalt for at have misbrugt to døtre seksuelt.

Desuden er den 41-årige far tiltalt for at have hældt kogende tomatsuppe i munden på et af børnene, ligesom han er tiltalt for at have fået to søskende på nu 12 og 13 år til at true den 21-årige storesøster til at lade sig bedække af en hingst.

Kræver lange straffe

Og de helt uhyrlige forhold, parrets børn angiveligt har levet under, får anklagerne til at kræve forældrene idømt hårde straffe. De kræver således faren idømt forvaring på ubestemt tid, mens moren kræves idømt en fængselsstraf.

Desuden vil anklagemyndigheden ifølge Nordjyske fratage faren retten til at have besøg af børn eller selv besøge børn uden politiets tilladelse.

Tema: Vold mod børn

En af anklagerne har desuden ønsket, at nævningene skulle ud at se det hus i Brønderslev, hvor familien senest har boet. De ni børn levede nemlig i afføring fra dyr og mennesker, står der i anklageskriftet.

Dommerne har dog vurderet, at billeder af stedet, som i dag bliver vist frem i retten, er tilstrækkeligt for at nævningene kan få et indblik i forholdene.

Familien flyttede rundt

Da familien er en såkaldt nomadefamilie, der flyttede fra kommune til kommune, er der også blevet fremvist billeder af familiens tidligere hjem på Langeland, skriver bt.dk.

Af forelæggelsen i retten i formiddag fremgik det ifølge Ritzau, at parret havde otte forskellige adresser på Sjælland og Lolland i perioden 1995-2006, inden de flyttede til Skanderborg og siden til Brønderslev.

Her blev parret anholdt i februar sidste år, efter en nu 21-pige havde anmeldt sin far for vold og voldtægt.