Forældre kræver svar efter skolesammenbrud

Foreningen Skole og Forældre savner svar på, hvordan kommunerne efter forhandlingssammenbruddet har tænkt sig at løfte undervisningspligten efter påske.

Foreningen Skole og Forældre beklager mandagens sammenbrud på skoleområdet, der betyder, at de statsansatte lærere bliver lockoutet fra 2. april.

»Nu ved vi, at det, vi har frygtet siden i fredags, bliver aktuelt,« siger landsformand Mette With Hagensen og tilføjer:

»Vi bekymrer os rigtig meget for de børn, der ikke kan ikke komme i skole efter påskeferien. Vi ved ikke, hvor vi står. Vi hører, at skolerne er lukket efter påske, men undervisningspligten er der jo stadig. Vi vil gerne have svar på, hvordan kommunerne har tænkt sig at løfte den opgave,« siger hun.

Skole og Forældre ønsker ikke at blande sig i striden mellem kommuner og lærere.

»Overenskomster forhandles mellem arbejdsgiver og arbejdstager, og skolebestyrelserne er hverken eller. Derfor vil vi ikke forholde os til det,« siger Mette With Hagensen og sammenligner situationen i partnerskabet omkring folkeskolen med en onkel og tante, der oplever ægteskabelige problemer:

»Vi kan godt i familien have en holdning til, om det er den ene eller anden, der har ret. Men det bedste, vi kan gøre for at hjælpe dem begge, er at behandle dem ens,« siger hun.