Forældre kræver privatskole dømt for mobning

Et forældrepar har søgt op fri proces til at føre sag mod en privatskole, hvor familiens søn blev mobbet. Det er første gang, en sag om mobning er kommet så vidt, skriver Politiken tirsdag.

Forældrene opdagede, at sønnen gennem lang tid var blevet udsat for grov mobning, da sønnen en dag var fuld af gule og blå mærker på kroppen.

Privatskolen blev ellers valgt målrettet til drengen, da han skulle starte i børnehaveklasse for tre år siden, på grund af årsberetninger, der omtalte skolens antimobbepolitik.

»Vi føler, at vi har meldt vores søn ind under falske forudsætninger. Omtalen af deres mobbepolitik har ingen hold i virkeligheden, derfor mener vi, at det er grov og vildledende markedsføring«, påpeger faderen, John Bodholdt Nielsen over for Politiken. Han vil have sønnens skolepenge tilbage.

Skolelederen på Taastrup Realskole, Michael Dam-Jensen, synes, at det er ubehageligt at risikere en stævning. Og at det er synd for drengen med al denne offentlighed. Han er i dag 10 år og elev på en anden skole.

»Sagen skulle være ordnet i al fredsommelighed. Når ting vokser sig så store, er der altid begået fejl. Jeg vil ikke placere ansvaret, men det med vildledende markedsføring forstår jeg ikke. Vi får betroet børn i vores varetægt og underviser dem efter bedste evne og drager stor omsorg for dem, men det er jo ikke noget køb og salg-forhold, og der er heller ingen garanti for, at det lykkes«, siger Michael Dam-Jensen til Politiken.

Han er tiltrådt som leder, efter at den mobbede dreng, Emil, forlod skolen.

Forældrene ser anderledes på sagen: »Vi vil have anerkendt, at Emil blev mobbet. Erstatningen skal bruges til psykologhjælpen, som han stadigvæk har brug for. Det koster 795 kroner i timen«, siger moderen til Politiken og tilføjer:

»Jeg har det fint med, at vi er den første familie, der forsøger at sagsøge en skole for mobning. Ikke fordi jeg håber, at vi får amerikanske tilstande herhjemme, men fordi det handler om moral. Og mobberne sidder tilbage i klassen, mens Emil måtte flygte«.

Familiens advokat fra advokatfirmaet Christian Harlang forventer ifølge Politiken, at det varer omkring fire måneder, før de får svar på ansøgningen om fri proces til at sagsøge den gamle skole for mobning

Kilde: Politiken