Forældre har ikke morgenmad i skolen øverst på ønskelisten

Sympatisk med morgenmad til folkeskoleeleverne, som SF foreslår, men der er større problemer, mener forening.

Morgenmad bør være et tilbud for alle landets folkeskoleelever, mener SF's gruppeformand Jakob Mark. Sympatisk forslag, mener foreningen Skole og Forældre, men pengene vil gavne mere andetsteds. Free/Pr Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uden mad og drikke, duer helten ikke.

Mange af landets folkeskoleelever bliver sendt i skole på tom mave, så derfor er det fint og sympatisk, at SF foreslår gratis morgenmad til eleverne. Men det er ikke skolernes største problem, og derfor bør pengene bruges til noget andet.

Sådan lyder det fra formanden for foreningen Skole og Forældre, Mette With Hagensen, efter at SF vil bruge 250 millioner kroner om året på morgenmad i folkeskolen.

- Det er et rigtig fint og sympatisk forslag. Der er mange børn, der ikke spiser morgenmad. Men vi ser hellere, at man bruger 250 millioner kroner om året på noget vigtigere og mere presserende end morgenmad.

- Vi har stadig en folkeskolereform, der mangler penge for at blive implementeret efter hensigten. Vi mangler penge til inklusion og vedligeholdelse af skolens bygninger.

- Derudover er den understøttende undervisning ikke god nok, hvor vi mangler personale og noget så simpelt som penge til busbilletter, siger hun.

Ifølge SF skal forslaget finansieres ved at regulere tobaksafgifterne, så de følger prisudviklingen. Og mens røde partier umiddelbart er positive over for forslaget, mener Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, at det ikke er en opgave for staten.

Spørgsmål: Hvis ikke, der skal bruges statslige penge på morgenmad i skolerne, hvordan mener I så, man sikrer, at eleverne får morgenmad?

- Skolen skal gå i dialog med forældrene og eleverne, hvor de får forklaret, hvad det betyder for indlæringen og den generelle trivsel, når man kommer i skole uden mad.

- Og det er måske særligt de store elever, det drejer sig om, da mange af de små elever stadig gør, hvad forældrene siger eller får morgenmad i SFO?en, siger Mette With Hagensen.

/ritzau/