Forældre har fået fælles hade-objekt: »ForældreIntra er en ond ånd«

»Forældre-fester«, glemte iPhones, huskelister, detaljerede mødereferater, legeaftaler og lektier.

Alt sammen på ForældreIntra, der i dag fungerer som en moderne udgave af den blå kontaktbog, og som sender notifikationer på en app, når der er nyt. Og det er der tit.

En af mine kollegaer, der er far til to børn i folkeskolen, åbnede app'en torsdag morgen og fandt fem nye beskeder siden onsdag aften.

Som han tørt konstaterede: »Og det er endda på en stille dag.«

»ForældreIntra er curlingforældrenes digitale klubhus«, lyder rubrikken i en klumme af journalist og familiefar Søren McGuire, der har fået debatten til at syde på sociale medier.

Søren McGuire skriver, at han har besluttet sig for at droppe ForældreIntra i en hel måned i den tro, at han inden for en overskuelig fremtid bliver en langt bedre far og får både hele og ansvarsfulde børn.

Som han skriver:

»Forestil dig, at klokken er 16.30 tirsdag eftermiddag. Ungerne kommer hjem fra skole, trætte og sure. Der skal handles, laves mad og dyrkes nærvær, inden du med bare nogenlunde god samvittighed kan overlade resten af dagens børneopdragelse til iPad’en eller fodboldtræneren.

Midt i det hele dukker den daglige mail fra ForældreIntra så op med et diskret lille 'pling!' fra mobilens mail-app. Som enhver telefonsælger ved, er dette det mest tåbelige tidspunkt at forstyrre en børnefamilie på.«

Konsekvensen er ifølge Søren McGuire, at »familieharmionien kollapser i ét stort vidunderligt kaos af hverdagsstres.«

Efter klummens publicering blev Facebook hurtigt omdannet til en skueplads for diskussioner om ForældreIntra, som får ord som »tidsrøver«, »ond ånd« og »forvirrende« med på vejen.

Er det virkelig så slemt? Ja, mener mange brugere, heriblandt Susan der står for det mest 'likede' og debatterede indspark i kommentarsporet.

Andre brugere ser anderledes positivt på ForældreIntra og pointerer, at systemet fungerer upåklageligt og er med til at lette hverdagen.

Tilbage er at se, hvordan det går med Søren McGuires lille, månedlange eksperiment.

»Forhåbentlig kommer der mere selvstændige og ansvarsfulde børn ud af det. Hvis ikke, har jeg i det mindste fået fred i en måned. Fortsættelse følger om en måned ...,« skriver han.