Forældre har fået en opdateret liste med godkendte navne: Nu kan dit barn hedde Piphat og Slaven

Med dugfriske tilføjelser til listen over godkendte fornavne har forældre landet over fået en bred vifte af kreative navne til de små.

Står du og mangler det perfekte navn til den lille ny, kan du måske søge inspiration ved de nye tilføjelser til Navnelisten, der byder på bl.a. Magnusdakki, Slaven og Smiley. Fold sammen
Læs mere
Foto: Cesar Manso/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvert år bliver der tilføjet i omegnen af 3.000 navne til listen over fornavne, hvor alle godkendte drenge- og pigenavne registreres.

Der er en række uortodokse tilføjelser blandt de nye navne. Politiken har fremhævet en række af de nye godkendelser.

Navnene, der udgør gruppens Benjamin – om man vil – tæller bl.a. drengenavnene Piphat, Magnusdakki, Julianvitus, Croc og Slaven.

Andre nævneværdige navne byder på: Name, Galen, Kyler, Zenith, Rzgar og Nardo.

Pigerne er heller ikke blevet snydt for et større udvalg. Nu kan piger hedde Aiaphilou, Amaliatusshaliha, Diddedarling, Mercury, Smiley, Yorkabel, Zozo og Story.

Politiken har talt med navneforsker Michael Lerche Nielsen, som fortæller, at det ikke er alle nye navne, der er langtidsholdbare. Der foregår en naturlig selektion af navnene, siger han. På spørgsmålet, om han synes, at navnefesten er gået for vidt, svarer han:

»Nej, det synes jeg ikke. Man vænner sig til, at man ser mærkelige og unikke navne, fordi samfundet er ved det punkt, hvor det er okay at opkalde sit barn efter en Star Wars- eller Ringenes Herre-figur.«

Og det har han ret i, for ifølge Danmarks Statistik er der i Danmark anno 2020 tre personer med fornavnet Frodo – hovedpersonen i Ringenes Herre. En enkelt person hedder Gandalf, der også er en karakter fra bøgerne.

To personer hedder i 2020 Yoda, som også er navnet på den lille grønne rummand (undskyld, Star Wars-fans) fra den populære filmserie.

De mest populære navne i Danmark er dog for det meste gamle kendinge.

Det hyppigste pigenavn i første halvår af 2019 er Emma med 249 personer. For drengenes vedkommende er det William med 286.

Hos pigerne kommer derefter Alma, Freja, Clara, Agnes, Anna og Sofia.

Hos drengene er det Oscar, Alfred, Oliver, Carl, Lucas og Noah.