For sjette gang forlænges visitationszone i København

Visitationszonen omkring Nørrebro i København giver politiet ret til at kropsvisitere alle. Den er forlænget.

Visitationszonen omkring Nørrebro i København giver politiet ret til at kropsvisitere alle. Den er forlænget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

For sjette gang forlænger Københavns Politi visitationszonen i København.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den tidligere tidsbegrænsede adgang til at visitere udløber torsdag klokken 12, men med den nye forlængelse varer visitationszonen foreløbigt til torsdag 9. november klokken 12.

Visitationszonen giver politiet ret til at kropsvisitere alle, der færdes i zonen, uden at der er en konkret mistanke mod dem. Det gælder også ransagning af biler.

Som ved tidligere forlængelser oplyser politiet, at beslutningen skyldes de mange episoder med knivstik og skud i byen. Skyderierne relaterer sig ifølge politiet til en konflikt mellem personer i bandekonflikten.

»Formålet med forlængelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben,« skriver politiet.

Det er over tre måneder siden, at politiet 20. juli oprettede visitationszonen. En kort overgang dækkede den også et område på Amager, men her er adgangen til at visitere ophævet igen.

/ritzau/