-
Den 21. januar er det femten år siden den tidligere PFA-direktør, Rasmus Trads, blev varetægtsfængslet, sigtet for dokumentfalsk og bedrageri. Dermed begyndte sagen om en af danmarkshistoriens største finansskandaler. Genoplev historien her i billeder.
1 / 14
-
1996: Daværende underdirektør i PFA Pension Rasmus Trads nyder udsigten fra firmaets domicil på Langelinie. Samme år lavede Trads den første hensigtserklæring til Kurt Thorsen for at hjælpe ham i gang med hans forretninger.
2 / 14
-
Direktør i PFA, Andre Lubin, bliver interviewet efter sin tur i vidneskranken under PFA-sagen i 2000. Det var hans underskrift, Rasmus Trads forfalskede på fuldmagter og garantier mellem 1996 og 1998.
3 / 14
-
Det var Kurt Thorsens planer om at sammenlægge selskaberne Nord, Gefion og CVI International samt at opføre en ferieby i Spanien og luksuslejligheder i Tuborg Havn, der krævede de enorme millionlån, som Thorsen og Trads lånte under falske garantier.
4 / 14
-
Sammen svindlede Thorsen og Trads for i alt 3,7 milliader kroner.
5 / 14
-
Svindlen med underskrifter og fuldmagter blev opdaget i løbet af januar 1999, da partneren til Thorsen og Trads' advokat den 16. januar fortæller bestyrelsesformand for Københavns Fondsbørs, Hand Ejvind Hansen, om PFA-garantierne.
6 / 14
-
PFA var hurtige til at benægte et samarbejde med Thorsen, men den 20. januar 1999 erkender Rasmus Trads dokumentfalsk og bliver samme dag afhentet af politiet.
7 / 14
-
Den 21. januar blev Trads varetægtsfængslet. Han sad derefter 13 dage i isolation sigtet for dokumentfalsk og bedrageri.
8 / 14
-
To dage senere, den 23. januar, bliver også Kurt Thorsen varetægtsfængslet.
9 / 14
-
Den 3. september blev Thorsen og Trads tiltalt for dokumentfalsk og bedrageri af særlig grov beskaffenhed. Her sidder Rasmus Trads sammen med sin advokat, Ervin Birk Nielsen.
10 / 14
-
November 1999: Samme måned som straffesagen begynder, udgiver Rasmus Trads bogen "Skyldig", hvor han giver sin udlægning af PFA-skandalen.
11 / 14
-
Den 14. juni 2000 bliver Thorsen idømt seks års fængsel, mens Trads får fem år bag tremmer. Begge anker sagen til Østre Landsret, og på billedet ses Rasmus Trads efter dommen, hvor hans straf blev nedsat til fire år.
12 / 14
-
Under hele forløbet nægtede Kurt Thorsen sig skyldig. Her ankommer han til Østre Landsret med sin advokat Ebbe Mogensen, hvor Thorsens dom på seks års fængsel blev stadfæstet.
13 / 14
-
Siden dommen og afsoningen tog Rasmus Trads en journalistisk diplomuddannelse, og han er i dag ansat som konsulent i mediekoncernen Eniro.
14 / 14