Folkeskoleelev smittet med meningitis

Foto: Google Maps

En folkeskoleelev på Tåsingeskolen på Fyn har fået konstateret meningitis.

Det skriver TV 2 Fyn.

Den smittede elev går på 6. årgang på skolens Sundhøjafdeling.

Skoleleder Kasper Føns bekræfter sagen, men af hensyn til eleven og familien til eleven ønsker han ikke at blive interviewet.

»Men jeg kan bekræfte, at en elev er syg af meningitis, og at vi har rundsendt embedslægens anbefalinger til elevernes forældre. I første omgang vil jeg ikke sige mere,« siger han til TV 2/Fyn.

Skolens øvrige elever er blevet bedt om at holde øje med sygdomstegn.

Sidste år blev blandt andet en 16-årig elev på Oure Efterskole på Fyn smittet med meningitis i september, ligesom en 19-årig mand på Roskilde Festival sidste år blev indlagt på et sygehus på Sjælland, fordi han var blevet syg af smitsom meningitis.

I efteråret sidste år fik familierne til tre teenagedrenge, der sidste år og forrige år mistede livet på grund af meningitis, tilkendt erstatning på grund af forløbet, hvor fejlvurderinger menes at have kostet dem livet.

»I to af sagerne har drengene efter vores vurdering helt klare symptomer på meningitis og skulle have været under behandling med antibiotika langt tidligere. Hvis de var kommet det, vurderer vi, at så var de i live i dag,« sagde direktør i Patienterstatningen Karen-Inger Bast dengang til DR.