Folkeligt krav om nem emballage

Danskerne og især personer med gigt er trætte af emballage, der er besværligt at åbne. Gigtforening efterlyser regler på området. Forbrugerministeren afviser.

Kan det være rigtigt, at det skal være nærmest umuligt for personer med gigt i fingrene - og ret besværligt for alle andre - at åbne emballagen om for eksempel pålægsvarer?

Nej, mener i hvert fald de mere end 37.000 personer, som foreløbig har skrevet under på et krav om bedre emballage.

Det er Gigtforeningen, der er gået i gang med samle underskrifter ind, og den store opbakning viser ifølge Gigtforeningens direktør, Lene Witte, at "den dårlige emballage er et folkeproblem".

- Der er ingen teknisk grund til, at emballage er så svær at få op. Med lidt omtanke og planlægning kan producenterne godt tilgodese både kravet til holdbarhed og hensynet til mennesker med svage fingre. Vi ser gerne, at forbrugerministeren hjælper dem på vej til den erkendelse, siger hun til Ritzau.

Forbrugerminister Carina Christensen (K) afviser regler på området, men har nedsat en arbejdsgruppe, der skal overbevise erhvervslivet om, at tilgængelig emballage for alle kan være en god forretning.

/ritzau/