Folkelig modstand mod lavere skat

Under halvdelen af danskerne mener, der er behov for at lette skatten, og at regeringen skal trække de varslede skattelettelser af bordet.

Under halvdelen af danskerne ønsker skattelettelser. Få dage før regeringen præsenterer en ny økonomisk plan med lavere skatter, viser en meningsmåling fra Vilstrup, at kun 44 procent af danskerne synes, at skatten skal sættes ned.

Det viser en meningsmåling, som Vilstrup har lavet for Politiken og bringes i søndagsudgaven. Målingen er gennemført, efter at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i seneste weekend for første gang annoncerede nye skattelettelser. Men 48 procent af danskerne mener, at statsministeren bør trække sine skatteplaner tilbage.

Det er især de kvindelige vælgere, der siger nej til lavere skatter. Men på et tidspunkt, hvor der tales om et hurtigt efterårsvalg, bliver der ikke rystet på hånden i statsministerens parti.

- Det giver ikke mening at se på økonomien frem til 2015 uden at sige, at der kan komme skattelettelser, siger Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, til Politiken.

Søndag mødes Anders Fogh Rasmussen og den konservative leder, Bendt Bendtsen, for at blive enige om udformningen af skattelettelserne.

/ritzau/