Foghs skrækscenarie en realitet

DF kræver ændringer, Bendt Bendtsen (K) skal give efter, og oppositionen har fået en drømmestart, hvis en valgkamp er på trapperne.DOKUMENTATION: Mod nye mål - Danmark 2015DineOrd: Hvad synes du om de nye skattelettelser?

Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Det ligner ikke umiddelbart nogen god start for statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), efter regeringens præsentation af en kvalitetsreform tirsdag.

Tværtimod drukner regeringens gigantiske velfærdsplan i diskussionen om skattelettelser i bunden eller toppen.

- Foghs skrækscenarie er blevet en realitet. Statsministeren er vågnet op til et dystert mediebillede, siger Berlingske Tidendes politiske kommentator, Thomas Larsen.

Dansk Folkeparti vil nemlig ikke være med til skattelettelserne for de velstillede.

Partileder Pia Kjærsgaard (DF) vil dog gerne forhandle, og hun siger til Ritzau, at hun forventer, at Dansk Folkeparti og regeringen kan blive enige om skatten.

Men det kan ikke ske uden indrømmelser fra Det Konservative Folkeparti, vurderer Thomas Larsen.

- Her er Bendt Bendtsen (K) nødt til at give sig for at komme de lavtlønnede til gode. Spørgsmålet er, om Bendtsen vil det, siger Thomas Larsen, der mener, at et kommende lynvalg er kommet længere væk.

- Der er ingen tvivl om, at Dansk Folkeparti vil strække sig langt i forhandlingerne for at få et holdbart kompromis og dermed undgå et valg. Foghs udgangspunkt er ikke godt nu, hvorimod oppositionen allerede har fået en drøm af en start på en eventuel valgkamp, siger Thomas Larsen.