Fogh vil ikke møde Thorning

I morgen ville DR1 gerne have bragt en debat mellem statsminister Anders Fogh Rasmussen og Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt. Men Fogh ville ikke, og ifølge Socialdemokraterne er det nu sjette gang, han siger nej til at møde sin udfordrer til duel i medierne.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) siger nej tak til at mødes med Socialdemokraternes formand Helle Thorning- Schmidt.<br>Foto: Claus Bech andersen og Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Hvis dansk politik var en boksekamp, så ville Helle Thorning-Schmidt på søndag stå i det røde hjørne af ringen uden nogen modstander i det blå hjørne. For statsminister Anders Fogh Rasmussen vil ikke møde sin socialdemokratiske udfordrer i medierne.

Ifølge Socialdemokraternes egen optælling er det nu sjette gang inden for det seneste år, at han siger nej tak, når medierne spørger.

På søndag var det DR1s nye søndagsmagasin »21 Søndag«, der gerne ville have haft de to i studiet til en debat, men Anders Fogh Rasmussen takkede ifølge DR nej uden nogen begrundelse.

»Det understreger bare, at han ikke tør møde Helle, fordi hun er helt formidabel i den slags debatter. Det så vi, da Fogh mødte hende til Venstres sommertræf i 2005, hvor han havde svært ved at håndtere hende, og hvor han helt åbenlyst ikke var særligt veltilpas ved at diskutere med hende,« siger næstformanden i den socialdemokratiske folketingsgruppe, Morten Bødskov.

Fra Venstre er det ikke muligt at få en alternativ forklaring på Anders Fogh Rasmussen manglende lyst til at møde Helle Thorning-Schmidt.

Venstres pressechef, Søs Marie Serup, henviser til Foghs særlige rådgiver i Statsministeriet, Michael Ulveman, som meddeler, at han ikke vil sige et ord, og at statsministeren heller ikke vil.

Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, vil gerne tale, men han ved ikke, hvorfor Fogh ikke vil møde Thorning.

»Men jeg kan sige så meget, at hvis hun gerne vil diskutere med statsministeren, så synes jeg da, at hun skal møde op til debatterne nede i folketingssalen. Der har hun alle muligheder,« siger Troels Lund Poulsen.

Første kommende chance for det bliver den 25. januar, hvor der er forespørgsel til statsministeren om forholdet mellem den offentlige og den private sektor. Det var i går ikke muligt af få oplyst fra Socialdemokraterne om Helle Thorning-Schmidt vil deltage i den debat.