Fogh svigtede også talerstolen

Helle Thorning-Schmidt er ikke den mest flittige gæst på Folketingets talerstol. Men Fogh var det slet ikke, da han sad i opposition.

Da statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) endnu ikke var statsminister, men måtte nøjes med formandsposten i Venstre og tjansen som oppositionens leder, var han en yderst sjælden gæst på Folketingets talerstol.

Alligevel rettede to af Foghs tunge ministre, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og justitsminister Lene Espersen (K), i går i et dobbeltinterview et hårdt angreb på Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt.

De beskyldte hende for netop ikke at vise sig til debatterne i folketingssalen, skriver Jyllands-Posten.

»Det ville være rart med et lille pip en gang imellem, og at hun stillede sig op på Folketingets talerstol og fortalte, hvad Socialdemokratiet vil, så folketingsmedlemmerne kunne komme til at stille spørgsmål til hende. Det er vel ikke for meget forlangt, at den, der gerne vil være statsminister, også tør tage debatten,« sagde Claus Hjort Frederiksen.

Men en optælling, som Morgenavisen JyllandsPosten har foretaget, viser, at Helle Thorning-Schmidt i den seneste folketingssamling, der strækker sig fra oktober 2005 til juni 2006, blandede sig i debatten i folketingssalen i fire forskellige sager.

Til sammenligning tog Anders Fogh Rasmussen ikke ordet én eneste gang i folketingssalen i folketingssamlingen 2000-2001, som var hans sidste samling, før han overtog statsministerposten fra Poul Nyrup Rasmussen.

Kilde: Jyllands-Posten