Fogh slår tit kontra trods gode grunde til valg

Skønt statsministeren står stærkt, er et efterårsvalg ikke sikkert, da Fogh tit gør det uventede, vurderer Ny Alliances kommunikationsrådgiver.

Et efterårsvalg er langt fra sikkert, selv om statsminister Anders Fogh Rasmussen har god grund til at udskrive det i efteråret, vurderer Ny Alliances kommunikationsrådgiver, Rasmus Jønsson.

- Fogh har politisk medvind lige nu. Men han er en punktlig mand, som ikke fløjter op til valg, hvis der ikke er brug for det. Fogh er måske den bedste politiske analytiker. Vi så, at brættet næsten blev udskiftet, da vi (NA) kom. Jeg tror, at han ønskede os ned i en mindre størrelse, så midterpartierne ikke trak for mange stemmer fra Venstre, siger han til Ritzau.

Trods regeringens gunstige udsigter advarer han politikere, partier, pressefolk og spin doktorer mod at regne med et hurtigt valg. Fogh gør tit dét, folk ikke forventer, understreger han.

Lars Bille fra Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet påpeger, at for et efterårsvalg tæller, at Fogh kan foregribe forårets besværlige offentlige overenskomster samt intern regeringsstrid om skattelettelser mellem Venstre og De Konservative. Det tæller imod, at kvalitetsreformen skal forhandles til efteråret.

/ritzau/