Fogh: Skattestoppet ligger fast

Regeringen fastholder skattestoppet. Det sikrer familierne tryghed og øger økonomisk ulighed mindre end under Nyrups regeringer, siger statsministeren.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Skattestoppet står fast.

Det fastslår statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i svar til SF's skatteordfører, Morten Homann (SF), og De Radikales finansordfører, Morten Helveg Petersen.

Regeringen har ingen planer om at ændre skattestoppet. Det sikrer tryghed for danske familier og virksomheder. De behøver ikke frygte, at skatter og afgifter stiger som før.

Regeringen fremlægger en økonomisk 2015-plan, hvor regeringen præsenterer sin finanspolitiske prioritering efter 2010, påpeger Anders Fogh Rasmussen.

Han afviser, at skattestoppet øger den økonomiske ulighed. Det har gavnet alle grupper i befolkningen, fordi skat og punktafgifter er låst fast for alle uanset deres indkomst.

Skattestoppet beskytter ikke mindst familier med lave lønninger mod, at grønne afgifter udhuler indkomsten, mener han.

I 2006 blev skatterne sænket med 30 milliarder kroner. Det skyldtes skattestoppet, lavere skatter i forårspakken, loft over grundskylden, suspension af den særlige pensionsopsparing (SP) og lavere afgifter på grænsehandel.

Det fremgår af et svar fra skatteminister Kristian Jensen (V) til Folketingets skatteudvalg.

Disse initiativer øgede sidste år indkomstforskellene med 0,3 procentpoint. Til sammenligning steg forskellene årligt med 0,4 procentpoint fra 1994 til 2000.

Det blev 1994-2000 til en ændring på 2,6 procentpoint mod 0,3 procentpoint fra 2000 til 2004. Dermed er Danmark et af de lande med mindst forskel på indkomsterne, hedder det i skatteministerens svar.

Derfor har skattestoppet haft en ganske minimal virkning på fordelingen mellem indkomsterne, mener Anders Fogh Rasmussen.

/ritzau/