Fogh skal forklare læk af livsfarlige oplysninger

I april skabte det opstandelse, da fortrolige oplysninger om en hemmelig soldatermission i Irak blev lækket.

Statsministeren afkræves svar på, hvorfor hemmelige oplysninger kom frem. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afkræves nu en forklaring på, hvem som i april lækkede oplysningen om, at danske jægersoldater skulle på en hemmelig mission i Irak. Kravet kommer, efter at både forsvarsminister Søren Gade (V) og udenrigsminister Per Stig Møller (K) har meldt hus forbi.

VK-regeringen beskyldte i første omgang oppositionen for at have sat soldaternes liv på spil ved at røbe hemmeligheder fra et møde i Folketingets Udenrigspolitiske Nævn. Men efter at det kom frem, at oplysningerne allerede var sluppet ud før mødet den 27. april i Udenrigspolitisk Nævn, er søgelyset nu rettet mod regeringen selv.

- Det er meget alvorligt, når regeringen beskylder Folketinget for at lække oplysninger og for at bringe danske soldater i livsfare. Og nu hvor anklagen er blevet totalt undermineret, fordi vi jo nu ved, at journalisterne havde oplysningerne inden Folketinget blev informeret, så skylder regeringen tinget en meget god forklaring, siger Enhedslistens forsvarsordfører og medlem af Udenrigspolitisk Nævn, Frank Aaen.

/ritzau/