Fogh: Jeg har ikke noget at diskutere med Thorning

Anders Fogh Rasmussen (V) siger, at han gerne debattere med Socialdemokraternes formand, men siger ikke entydigt ja til en tv-debat med Helle Thorning-Schmidt.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviser, at han ikke vil mødes til en tv-debat med Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, selv om han ifølge Socialdemokraterne seks gange har afvist en sådan invitation fra medierne.

- Det vil jeg bestemt gerne. Jeg kender ikke tallet, men det skal da nok passe, at der har været forskellige henvendelser, siger statsministeren.

Men han efterlyser et samlet politisk oplæg fra oppositionens største parti, før han stiller op til en ny debat.

- Helle Thorning-Schmidt og jeg mødtes til en debat på Venstres sommertræf i 2005. En udmærket debat, men vi har ikke siden set et samlet projekt fra Socialdemokraterne. Jeg synes ikke, at det giver megen mening at have en debat på så uklart et grundlag. Der er ikke noget at debattere, når det er så uklart, hvad Socialdemokraterne står for, siger Anders Fogh Rasmussen.

På sit ugentlige pressemøde tirsdag anklagede han Socialdemokraterne for ikke at have noget "politisk projekt". Derfor mener han ikke, at der er noget at diskutere på nuværende tidspunkt.

- Vi savner at få præsenteret, hvad Socialdemokraternes politik er. Senest hørte vi, at den udenrigspolitiske ordfører Mogens Lykketoft (S) præsenterede en indenrigspolitisk plan om, at der skulle ordentlig kul på det offentlige forbrug, siger statsministeren, der tilføjer.

- Det sejler fuldstændigt.

/ritzau/