Fogh håner Thorning-Schmidt

Med et usædvanligt hårdt angreb går Anders Fogh Rasmussen i kødet på Socialdemokraterne. De har ikke noget politisk projekt, mener Fogh. Det er en risikabel strategi, siger statsministerens tidligere rådgiver.

Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt står helt og aldeles uden et samlet politisk projekt, lyder det i et uhørt voldsomt udfald fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Dermed går regeringen bort fra sin hidtidige strategi om at ignorere Socialdemokraterne. Det ses af flere politiske kommentatorer som et tegn på, at regeringen nu føler sig nødsaget til at tage truslen fra Socialdemokraterne gravalvorligt.

Udfaldet kom som et svar på, hvorfor statsministeren angiveligt har nægtet at mødes med S-formanden til politisk debat seks gange.

»Der er ikke noget at debattere, når det er totalt uklart, hvad Socialdemokraterne står for. Der er ikke noget projekt,« sagde han og slog fast, at »det sejler fuldstændig«.

Samtidig lod statsministeren skinne igennem, at det bare ville være synd for Thorning-Schmidt, hvis han tog en debat med hende.

Flere politiske kommentatorer slår fast, at Fogh med sit angreb viser, at han tager Thorning-Schmidt mere alvorligt end nogensinde.

»Det handler om at provokere modstanderne til at fremlægge en masse politik, der kan skydes ned,« siger Michael Kristiansen, statsministerens tidligere rådgiver:

»Regeringen har besluttet, at nu tør de ikke lade S være i fred mere. Det er på tide at gå til angreb. Men det indebærer risikoen for, at folk spørger sig selv, hvad regeringens projekt egentlig er.«