Fogh håner Socialdemokraterne

Statsministeren var tirsdag usædvanlig skarp i sin kritik af Socialdemokraterne. Helle Thorning-Schmidt (S) svarer igen: Fogh er blevet nervøs for at diskutere.

"Det sejler fuldstændigt" for Socialdemokraterne, som ikke har noget "samlet projekt". Sådan lød det tirsdag fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), da han skulle argumentere for årsagen til, at han adskillige gange har afvist at mødes til en tv-duel med Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg synes ikke, at det giver megen mening at have en debat på så uklart et grundlag. Der er ikke noget at debattere, når det er så uklart, hvad Socialdemokraterne står for, sagde Anders Fogh Rasmussen på sit ugentlige pressemøde.

Det er den rene skræmmekampagne, mener Socialdemokraternes formand.

- Jeg synes, at statsministeren skal komme ned fra sin høje hest. Den plade, som han kommer med her, er én, vi har hørt før. Når det gælder regeringens forfejlede velfærdspolitik, deres valg af skattelettelser frem for velfærd, Irak og den stigende ulighed, så har vi langt bedre svar end regeringen. Det er jeg overbevist om, at statsministeren er klar over. Han vil undgå at diskutere politik, siger Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

/ritzau/