Fogh freder mere brugerbetaling

Den kommende kvalitetsreform byder hverken på mere brugerbetaling eller flere private forsikringsordninger. Det forsikrer Fogh.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) lover, at velfærdssamfundet ikke bliver udhulet af mere brugerbetaling eller private forsikringsordninger. Anders Fogh Rasmussen oplyste samtidig torsdag, under en folketingsdebat om den offentlige sektors størrelse, at VK-regeringens nye økonomiske fremtidsplan, den såkaldte 2015-plan, kommer sidst på sommeren.

- Lad mig benytte lejligheden til at slå fast: Regeringen har ikke planer om at indføre ny brugerbetaling, som led i kvalitetsreformen. Regeringen er ikke tilhænger af generelt øget brugerbetaling eller tilhænger af at basere vores centrale velfærdsservice på individuelle forsikringsordninger, sagde statsministeren.

Anders Fogh Rasmussen ønskede dog ikke at lægge sig fast på størrelsen af henholdsvis den offentlige og den private sektors størrelse. Det skete med henvisning til, at vækst i den private sektor er forudsætningen for at der kommer penge i statskassen, som kan bruges på børn, ældre, syge og arbejdsløse.

/ritzau/