Fogh er positiv over for ligtog

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) mener, det er op til den enkelte familie, hvordan man vil tage afsked med et familiemedlem.

Foto: Mads Nissen, Scanpix.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Familiemedlemmerne til den skuddræbte 25-årige Mustafa Shakir Hsownay har fuld forståelse fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), når de i morgen bærer den dræbtes kiste ned gennem Nørrebrogade:

- Jeg synes, det skal være familiens afgørelse, siger statsministeren til berlingske.dk.

Han tilføjer, at traditionen med ligtog tidligere har været brugt i Danmark:

- Før i tiden så man andre steder i landet, at familie og venner gik efter rustvognen i et optog. Det er ikke noget, der generer mig. Jeg synes, det er familiens afgørelse, hvordan de vil tage afsked med et familiemedlem.

Ligtoget begynder i morgen klokken 14.00 og går fra Nørrebro Station til Nørreport Station.

Det dræbte familiemedlem bliver efter ligtoget kørt til lufthavnen. Herfra bliver han fløjet til Irak, hvor begravelsen skal foregå.

Mustafa Shakir Hsownay kom til Danmark med sin familie i 2002 på flugt fra Irak. Umiddelbart inden drabet havde han været på arbejde i sin fætters fastfood-restaurant Tex-Mex i Griffenfeldsgade.

Han skulle køre en anden fætter til Mjølnerparken, og mens han sad i en bil på en parkeringsplads, blev han pludselig ramt af en byge af pistolskud, selvom han intet havde med bandekrigen at gøre.

Gerningsmændene er endnu ikke anholdt.

Webtv: Fogh: Ligoptog er familiens afgørelse