Fogh: 2015-plan er regeringens ansvar

Den kommende 2015-plan for Danmarks økonomi er regeringens ansvar og ikke Dansk Folkepartis, sagde statsministeren på sit pressemøde.

De store linjer i Danmarks økonomi er VK-regeringens ansvar. Dansk Folkeparti skal ikke nødvendigvis sætte næsen op efter en flerårig plan, der indeholder økonomisk kompensation for skattestoppet til de svageste grupper. Det fremgik af statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) ugentlige pressemøde tirsdag.

- Det er klart, at til syvende og sidst er en sådan langsigtet økonomisk plan regeringens ansvar. Sådan var det også, da den tidligere regering fremlagde sin 2010-plan. Men regeringen har naturligvis også en interesse i at sikre, at de langsigtede politiske linjer kan finde støtte. Det finder vi nok veje til, sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Han vil ikke tage endeligt stilling til, om DF's forslag om en flerårig plan for større kompensation til svagere grupper vil indgå i en kommende 2015-plan.

- Det vil jeg ikke tage stilling til på nuværende tidspunkt. Det er alt for tidligt at sige noget om, hvor detaljeret planen bliver, siger han.

/ritzau/