Første spor efter skyderiet i Vollsmose

Politiets kriminalteknikkere har fundet patronhylstre i området ved Vollsmose, hvor der i nat blev skudt mod politiet.

Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu har politiets kriminalteknikkere fundet de første spor i opklaringen af skudepisoden ved Vollsmose i nat.

- Der er fundet flere patronhylstre, oplyser Benny Linde Larsen, politiinspektør ved Fyns Politi, til Berlingske.dk.

Episoden fandt sted natten til fredag, hvor ukendte gerningsmænd affyrede 6-10 skud mod politi, som var i gang med deres arbejde i forbindelse med en bilulykke efter en biljagt.

Der er før blevet kastet flasker mod politiet i Vollsmose, men det er første gang, der er rettet skud direkte mod politiet, siger politikommissær Hans Frederiksen.

- Politiet arbejder videre med sagen, men har endnu ikke fået nogle afgørende spor i forbindelse med afhøringerne, siger Benny Linde Larsen.

Politiets arbejder bliver fulgt
Politiforbundet holder nøje øje med politiets opklaringsarbejde, og formanden Peter Ibsen siger, det kan være nødvendigt at gå ind i forskellige polititaktiske overvejelser som for eksempel at sende flere politifolk samlet ud i sådan nogle områder som Vollsmose.

- Og hvis det fortsætter, ender det med, at vi vil få områder, hvor politiet ikke kan vise sig. Sådan et samfund kan vi ikke have, siger Peter Ibsen.

På rådhuset søger de også efter en forklaring. Derfor mødes den gruppe under kommune, som har øje på Vollsmose i dag.

- Vi har tæt samarbejde med politiet og mødes hver mandag i Vollsmose for at følge udviklingen. Den gruppe sammenkaldes her i dag for at få et overblik over, hvad der er baggrunden for den voldsomme reaktion i går, siger borgmester Jan Boye (K).

Det kan ske igen
Borgere i området har over for Berlingske.dk udtrykt deres frygt efter hændelsen i nat.

- Jeg er godt rystet. Jeg skal prøve på at falde til ro og se, om jeg tør at komme udenfor, siger en beboer.

Men det er svært at forebygge, så det ikke sker igen. Karsten Nielsen, sepcialkonsulent i Det Kriminal Præventive Råd, siger, at det er en voldsom hændelse med en kompleks problemstilling som baggrund.

- Desværre er der ingen enkle løsninger, hvis noget lignende skal forebygges. Men det er nødvendigt at dykke ned i årsager, før der kan gøres noget ordentligt ved det, siger han.