Første danske homoseksuelle par adopterer fra udlandet

Det har siden 2010 været muligt for homoseksuelle par i Danmark at adoptere udenlandske børn, men først nu er den første adoption gået igennem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 2010 har det været muligt for homoseksuelle par i Danmark at adoptere på lige fod med heteroseksuelle. Som det første homoseksuelle par herhjemme er det nu lykkedes for Rasmus Holm og Thomas Møller Lassen at adoptere et barn fra udlandet. Det skriver Politiken.

Parret vendte for nylig hjem fra Sydafrika med deres knap ni måneder gamle adoptivdatter.

De fleste af de børn, som bliver adopteret af danske forældre, er fra udlandet, men grundet afgiverlandenes skepsis over for homoseksuelle har de reelt været afskåret fra den mulighed.

Forperson i landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede (LGBT) Søren Laursen er »i dén grad positivt overrasket« over nyheden. Hidtil har foreningen betragtet adoption som »ørkesløst« for homoseksuelle par.

Også Simon Emil Ammitzbøll (LA), der stod bag lovforslaget om at gøre adoption lovligt for bøsser og lesbiske, glæder sig over, at loven nu har vist sig at fungere i praksis.

»For mig har der hele tiden været to led i loven, dels, at vi rent formelt skulle sikre ligestilling for homoseksuelle, dels, at det i virkeligheden kan lade sig gøre at adoptere,« siger han til Politiken.

Socialminister Manu Sareen (R) glæder sig ifølge avisen også over nyheden. Han håber, at flere homoseksuelle par vil få samme mulighed.

Generelt er antallet af internationale adoptioner til Danmark for nedadgående. Mens der i 2010 kom 419 udenlandske adoptivbørn til Danmark, så var tallet sidste år blot 176, viser tal fra Adoptionsnævnet.