Første cykelsupersti åbner efter påske

Cyklister kan fra 14. april pendle på ruten mellem Albertslund og København.

Cyklister holder for rødt lys ved Vesterbrogade og H.C. Andersens Boulevard i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 14. april åbner den første cykelsupersti i rækken. Det bliver C99 Albertslundruten, cyklisterne først får lov at lufte hjulene på. I løbet af året skal Farumruten også gerne stå klar efterfulgt af Vestvoldruten og Ballerupruten, som forhåbentlig åbnes i 2013.

- Københavnerne er gode til at vælge cyklen frem for bilen, fordi vi i København længe har prioriteret gode forhold for cyklister højt. Det er sværere at få pendlerne til at vælge cyklen, når de skal krydse kommunegrænsen. Derfor skal vi have lavet et rutenet af cykelsuperstier, så cyklister får gode forhold i hele hovedstadsregionen, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal.

Cykelsuperstiernes ruter er udformet så direkte som muligt og med så få forhindringer og stop som muligt, så cyklisterne har plads til at holde deres eget tempo. Målet er at gøre det mere attraktivt for pendlerne til København at tage cyklen i stedet for bilen.

Vælger flere at hoppe på den tohjulede i stedet for bilen, vil det både være sundt for miljøet og for cyklisterne selv, og det vil kunne lette trængslen på Københavns veje. De over 300 kilometer kommende cykelsuperstier skal hjælpe pendlerne til at komme hurtigere og sikrere på arbejde.

En behagelig oplevelse

De kommende superstier skal leve op til en række kvalitetskrav. Så når du hopper på cyklen, vil du ikke længere skulle følge en masse forskellige små stier og kringlede omveje, men i stedet kunne tage den hurtigst mulige vej mellem din bolig og arbejde eller studier. Samtidig skal det være en behagelig oplevelse at færdes på cykelsuperstierne. De skal derfor være gode at køre på, og er din cykel flad, kan du bruge en af de opstillede cykelpumper langs ruterne. Når sneen falder, og det bliver sværere for cyklen at bore sig gennem sneen, vil det være højt prioriteret, at sneen ryddes på cykelsuperstierne.

I forbindelse med åbningen af den første cykelsupersti, C99 Albertslundruten, relanceres cykelsuperstiernes hjemmeside den 2. april og vil indeholde blandt andet et bedre kort og bedre navigation.

Artiklen er skrevet i samarbejde med journalistuddannelsen på RUC