Først mente borgmesteren, der var tale om vandballoner og kanonslag. Så tog aftenen en brandfarlig drejning

Ifølge Greve-borgmester Pernille Beckmann vil politiet øge sikkerheden omkring hende og hendes familie efter en uhyggelig episode mandag. Det er ikke første gang, en Venstre-politiker fra Greve har været udsat for det, der kunne ligne brandstiftelse.

Pernille Beckmann (V) har været borgmester i Greve siden 2014. Mandag blev hun ramt af en uhyggelig hændelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sikkerheden omkring Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), og hendes familie bliver nu strammet. Det sker, efter at borgmesteren mandag i sin have fandt en forsøgt antændt flaske med brændbar væske.

Det oplyser borgmesteren i et opslag på Facebook tirsdag aften.

»Mandag sidst på eftermiddagen finder jeg to vandballoner, som er smidt ind over hegnet til vores hus, og der lyder et stort brag, som jeg blot tænker er et kanonslag,« skriver Pernille Beckmann og tilføjer, at hun og hendes familie ikke tænker mere over dette.

Derfra tager sagen så en drejning:

»Men senere på aftenen finder vi en flaske, som indeholder papir, der er smurt ind i en eller anden form (for, red.) brændbar væske, flasken er forsøgt antændt, det viser sig, at den nok er kastet mod et af vores vinduer, og det var ikke et kanonslag som først antaget.«

Midt- og Vestsjællands Politi har ifølge borgmesteren været hos hende både mandag og tirsdag med en hundepatrulje for blandt andet at sikre bevismateriale.

»Jeg har derfor brugt en del af dagen på at drøfte med politiet, hvordan sikkerheden omkring mig og min familie kan øges, og det vil den blive,« skriver Pernille Beckmann.

Over for TV 2 Lorry bekræfter politiet, at man »undersøger en hændelse« på adressen.

Til samme medie fortæller Pernille Beckmann, at familien har det godt, men er lidt chokerede.

»Når man har sådan et job, som jeg har, så oplever man stort og småt. Drengestreger er normalt ikke synderligt alvorlige. Det er det heller ikke sikkert, at det her er, men nu bliver det undersøgt,« siger hun.

Ministers Mazda 626 i flammer

Det er ikke første gang, en Venstre-politiker fra Greve har været udsat for noget, der kunne ligne brandstiftelse.

I 2005 blev daværende integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) udsat for et angreb på sin private adresse i Mosede ved Greve. Ministeren opdagede, at noget var helt galt, da hun klokken tre om natten til 8. juni blev vækket af et ordentligt brag.

Da Rikke Hvilhøj stod op opdagede hun, at familiens Mazda 626 stod i flammer, parkeret i parcelhusets carport. Både bil og carport udbrændte, men ingen personer kom noget til.

Senere samme dag påtog en gruppe ved navn »Aktionsgruppen Grænseløse Beate« sig i en e-mail til en række danske medier skylden. Mailen viste sig at være afsendt fra en netcafé på Rantzausgade på Nørrebro. Selvom en 34-årig mand blev anholdt og varetægtsfængslet, mistænkt for brandattentatet, blev pågældende senere løsladt igen.

Attentatet er aldrig blevet opklaret.

Efter branden måtte en »rystet og vred« minister flytte til en sikker adresse