»Først begyndte jeg med at prøve, så blev jeg god«

Jara, ni år, Gellerup.

 

»Jeg hedder Jara, og jeg er ni år. Jeg bor med min mor og mine to søskende. Den ene hun hedder Sara, og hun er 14, og hun bliver 15. Og den anden hun hedder Lara, og hun er 11 år. Jeg bor i Aarhus i Gellerup. Jeg elsker at bo her, for det er en stor lejlighed. Min far bor på Bentesvej. Jeg elsker at gå ud og lege med mine venner. Jeg besøger mest mine venner. Min bedste ven hedder Batul. Det er min nabo. Der er mest af min klasse, der bor i Helenelyst.

Jeg kan lide at lave togbane og lege Barbie. Jeg kan rigtig også godt lide at lege på iPad og computer og lege med mine søskende. Vi hopper på hinanden. Og vi leger imod hinanden på computer. Vi spiller Ilden. Det er sådan, man har tid, og den, der kommer først over, har vundet. Og nogle gange leger jeg også med mine venner, der bor lige ved siden af mig. Men det er bare en måned siden, jeg har været ude og lege, fordi at der er ingen derude. Det er koldt. I stedet for kommer jeg hjem og spiller på computer.

Jeg kan rigtig godt lide at danse ballet. Først begyndte jeg med at prøve, og så fik jeg balletsko, og så bagefter prøvede jeg med dem, og så bagefter fik jeg ballettøj, og så begyndte jeg mere at prøve, og så blev jeg god til det. Det har taget mig to måneder. Jeg går ind i nettet og ser på telefonen hvordan, og så laver jeg efter. Jeg kan også stå på hovedet. Det er, fordi da vi var i gymnastiksal, så skulle man prøve og altid stå på hovedet, og så prøvede jeg altid på en væg. Og så begyndte jeg med at stå uden væg. Jeg har også øvet mig næsten to måneder, en måned.

Jara, Børn af Danmark Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh.

Jeg ønsker mig at få en Playstation, man kan lege med. Det er sjovt, fordi at man kan lege med nogle spil, og så kan man få sådan nogle mange spil på.

Jeg synes, at det er sjovt at gå i skole, fordi at der er masser af venner, og vi er også mange i klassen. Jeg leger med mine venner, og nogle gange så leger jeg med nogle andre venner, og nogle gange leger jeg med nogle store og spiller fodbold. Og så leger vi også nogle gange kasteleg, hvor vi kaster med bolde.

Mit yndlingsfag er dansk, fordi jeg elsker mest at skrive historier om skellet og prinsesser og uhyggelig. Og så elsker jeg også at skrive sange. Nogen jeg har fundet på.

Når jeg har fri fra skole, så går jeg hjem og spiser og ser fjernsyn, og så tager jeg computeren og leger i den lidt, og så går jeg ind og sover. Nogle gange i SFO, så går jeg også nogle gange ind og tegner nogle ting, gaver til min mor. Så fortæller de, hvad der er i SFO’en, og så siger de, at der er forskellige ting. Jeg elsker mest at lave øreringe derovre og tasker og gå over til gymnastiksalen. Og så synes jeg også, at det er sjovt at gå på Udkanten, fordi at nogle gange er der boller, og så er der også gynger, og så er der også nogle lege, man kan lege, derovre.

Min yndlingsmad, det er laks og pizza og pastasalat og kartofler og lidt lasagne. Vi får mest lasagne.

Jeg kan blive rigtig glad, hvis jeg hjælper folk, fordi så synes jeg, at det er synd, hvis man ikke hjælper. Og også, hvis jeg leger med mine venner.

Hvis jeg falder ned, og hvis jeg ikke har nogle venner, så bliver jeg ked af det.«

Fortalt til Ditte Faber