Følg mystisk bombemands færden

Politiet har ingen anelse om, hvem den ukendte bombemand er. Men han var været i København i flere dage. Se ham fanget på overvågningsvideo.

Politiet har frigivet en video fra et posthus på Øster Allé, hvor den formodede bombemand er fanget på overvågningskamera. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bombemanden mangler fortsat navn og nationalitet. Politiet har ingen anelse om, hvem den mand er, der fredag udløste en sprængladning på Hotel Jørgensen i det indre København.

Hidtil har ingen internationale myndigheder genkendt hans fingeraftryk. Derfor offentliggør politiet nu en række oplysninger om mandens ophold i København.

Web-tv: Her er bombemanden på posthuset
Læs også: Muligt vidne: Han var lidt underlig

Politiet ved hverken hvornår eller hvordan, manden er kommet til København. Men den syvende september klokken 11.30 indlogerer han sig på Hotel Jørgensen på Rømersgade i det indre København. Her boede han tre nætter. Mandens check-in-oplysninger har ikke hjulpet politiet nærmere til en identitet. Indtil nu har de oplysninger på tre forskellige identiteter og de ved, at han blandt andet taler flydende fransk, tysk og engelsk.

Politiet har kendskab til flere forskellige steder, manden opholdt sig i sidste uge. Han har blandt andet været på et posthus på Østre Allé den 8. september ved middagstid. Her købte han en forsendelseskasse til CD'er og en rulle tape. Politiet er i besiddelse af kassen, og politiet har heller ingen oplysninger om, at han har sendt noget fra posthuset eller andre steder.

Web-tv: Her er bombemanden på Hotel Jørgensen

Manden besøgte også Eurolines på Halmtorvet på Vesterbro i København. Her købte han en busbillet til Belgien med afgang fredag den 10. september om eftermiddagen. Men billetten nåede aldrig at blive indløst. Han har også besøgt en café i indre by, men politiet vil ikke sige noget nærmere om hvor, hvornår og evt. med hvem.

Manden checkede ud af hotellet fredag formiddag og lod bagagen stå på hotellet. Den vendte han tilbage for at hente om eftermiddagen den 10. september. Kl. 13.29 lyder der en eksplosion fra et toilet på hotellet. Manden har opholdt sig derinde i 38 minutter og efterfølgende er toilettet sprængt helt væk. Der kun grundplanet tilbage. Politiet ved, hvilket sprængstof, der er tale om, men vil ikke afsløre det. De tror imidlertid, at alt spærnstoffet er detoneret her.

Læs også: Her er bombemanden
Billedserie:
Bombemanden fanget på overvågningskamera

Manden løber fra Hotel Jørgensen og ind i Ørstedsparken. Han havde blod på armen og i ansigtet. Men skaderne var overfladiske, ingen af dem var alvorlige. Han gemte sig et stykke tid i parken, hvor han blev pacificeret af hundepatruljer. Beredskabsstyrelsen robot Rulle-Marie blev sat til at skyde på mandens taske, uden der skete yderligere eksplosioner. Mange timer senere bliver manden kørt til Rigshospitalets Traumecenter for behandling.