Fødevarestyrelsen advarer om bakterier i salat

Har du købt pastasalat, humus eller tzatziki i en sjællandsk butik for nylig, er der risiko for, at maden er fyldt med listeria-bakterier.

Foto: Camilla Rønde
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden Eksotiske Catering ApS har fundet den skadelige listeria-bakterie i salater, der er leveret til butikker på Sjælland. Der er tale om 325 gram »Hvedekernesalat« og 275 gram »Eksotisk pastasalat med kylling« - begge mindst holdbar til 28. september i år.

Derudover er der fundet bakterier i virksomhedens 175 gram- og et kilo-pakker med humus og tzatziki. Alle pakker er mindst holdbar til den 22. oktober 2012, oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Bliver man smittet med listeria-bakterien, kan man få feber, hovedpine og mave/tarm-problemer. I sjældne tilfælde kan man også få blodforgiftning og/eller meningitis.

Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt produkterne, til at smide dem ud eller levere dem tilbage i butikken, hvor de er købt.

De bakterieramte pakker med hvedekernesalat, humus og tzatziki er solgt i følgende butikker: OK Plus, Rebæk Søpark 4 i Hvidovre, SuperBest, Stationstorvet 14 i Albertslund, Barley Salatbar, Ringstedgade 13 i Roskilde, Kebabland, Baltorpvej 18 i Ballerup, OK Plus, Gammel Køge Landevej 722 i Brøndby Strand og Focus, Øster Farimagsgade 28B på Østerbro i København.